Recepten en tips

Aan de slag met Gourmet Flammkuchen

Gebruik crème fraiche met tenminste 30% vetgehalte dan smaakt uw Flammkuchen na bereiding heerlijk romig.

Besmeer de Flammkuchenbodem niet helemaal, laat aan de rand ca. een ½ cm vrij daardoor krijgt onze bodem een mooie opgeblazen goudgele knapperige rand.

Creer uw eigen Flamkuchensauce daarvoor mengt u kwark, crème fraiche en olijvenolie, kruid deze mix met zout, peper en muskaat. Voeg hier gepureerde uien of uien blokjes aan toe. Voor een heerlijk aroma ook nog verse tijm.

Wanneer u een lactosevrije Flammkuchen wilt maken, dan vervangt u de crème fraiche door: Tomatensauce, olijfolie, vijgen mosterd, gepureerde selderij…. De fantasie kent hier geen grenzen.

Ons deeg bevat de beste meel soorten (tarwe of spelt) en is dus van de basis vegetarisch en veganistisch. Let wel op dat u bij het bereiden van een veganistische Flammkuchen geen crème fraiche gebruikt. Wij leveren ook volkoren Spelt Flammkuchen in biologisch. U kunt dus zowel volwaardige veganistische, vegetarische en lactose vrije Flammkuchen maken.

Recepten

Met Spek en Prei

Besmeer de Flammkuchenbodem met crème fraiche en bestrooi deze vervolgens met fijn gesneden prei (evt. Uien) en met onze heerlijke al in dunne reepjes geschneden spek, te bestellen onder art. nr. 1014 (u kunt deze reepjes diepgevroren over Flammkuchen strooien). Nu wordt de Flammkuchen in ca. 3 minuten goudgeel gebakken.

Met verse bladspinazie

Besmeer de Flammkuchenbodem met crème fraiche en beleg hem dan met verse bladspinazie welke u van te voren in een milde marinade van knoflook en yogurt heeft ingelegd. Dan bestrooit u de Flammkuchen met pijnboompitten en een aantal in vieren gedeelde kerstomaten. Strooi tot slot nog wat parmezaanse kaas over het geheel en bak de Flammkuchen ca. 3 minuten tot hij heerlijk goudgeel is.

Met verse bladspinazie, gerookte zalm & honing-mosterd-dillesaus

Bereid uw Flammkuchen op dezelfde wijze als die met verse bladspinazie. Na het bakken snijdt u de Gourmet Flammkuchen legt u op ieder stuk een dun plakje gerookte zalm met daarop een paar druppels honig-mosterd-dillesaus.

Met mediterrane groenten

Besmeer de Flamkuchenbodem met crème fraiche en beleg hem dan met gesneden Courgette ,uien, aubergine, paprika. Bestrooi nu het geheel met vers geraspte parmezaan en bak deze ca. 3 minuten goudgeel. Na het bakken de zout en peper toevoegen en evt. balsamico creme.

Met frambozen/bosbessen/bramen of aardbeien

Besmeer de Flammkuchenbodem met banketbakkersroom en bak de Flammkuchen in ca. 3 minuten goudgeel en snij de Flammkuchen in stukken. Leg op ieder stuk een framboos, bosbes, braam of gesneden aardbeien garneer het geheel af met een muntblat en bestrooi het met poedersuiker. Een druppel frambozensap maakt het geheel tot een waar kunstwerk.

Met wilde koolsalade en garnalen in cocktaildressing

Besmeer de Flammkuchenbodem met crème fraiche en bestrooi hem met vers geraspte parmezaan. Bak de Flammkuchen in ca. 2-3 minuten goudgeel. Na het bakken snijdt u de Flammkuchen in mondgerechte stukken, bestrooi nu de Flammkuchen met gemarineerde wilde koolsalade en leg op ieder stuk een in cocktailsaus gemarineerde garnaal. (u kunt de garnalen evt. Ook vervangen door rivierkreeftjes)

Met zuurkool en bloedworst

Besmeer de Flammkuchenbodem met crème fraiche en beleg hem dan met zorgvuldig uitgelekte zuurkool en verdeel de in blokje gesneden bakbloedworst over de Flammkuchen. Met Bundnerfleisch, prosciutto, serranoham of venkelsalami

Maak uw Flammkuchen zoals omschreven bij de mediterrane groenten snijdt de Flamkuchen in stukken en bestrooi deze met gesneden rucola beleg daarna ieder stuk met Bundnerfleisch, prosciutto, serranoham of venkelsalami.

Met artisjokken en tonijn overbakken met manchego

Besmeer de Flammkuchenbodem met crème fraiche en bestrooi hem zorgvuldig met uitgelekte en gesneden artisjokken. Kruimel dan de tonijn over de artisjokken ( zorg wel dat de tonijn goed is uitgelekt en gebruik alleen tonijn in water niet in olie) Tot slot bestrooit u het geheel met manchego en bakt u de Flammkuchen in ca.3 minuten goudgeel.

Met champignons, cantharellen en oesterzwammen

Besmeer de Flammkuchenbodem met crème fraiche en beleg hem dan met verse preiringen. Verdeel dan de gesneden rauwe paddenstoelen over de Flammkuchen, tot slot bestrooi het geheel met geraspte gruyère of parmezaan en bakt u de Flammkuchen in ca.3 minuten goudgeel. Eventueel afmaken met wat wasabi mayonaise.

Met schapenkaas

Besmeer de Flammkuchenbodem met crème fraiche en beleg hem dan met dun gesneden rode uiringen, dan geraspte schapenkaas (gebruik hierbij de grofste stand), rode in blokjes gesneden rode paprika en in schijven gesneden olijven.

Met truffel

U mengt crème fraiche met gepureerde selderie (50/50) besmeer met deze pasta de Flammkuchenbodem, strooi een beetje parmezaan over het geheel en bak de flammkuchen in ca. 3 minuten. Haal de Flammkuchen uit de oven en bestrooi deze rijkelijk met geraspte truffel. Tot slot wat vers gesneden bieslook over de Flammkuchen strooien.

Met Currywurst

Besmeer de Flammkuchenbodem met curryketchup, eventueel vermengd met crème fraiche. Bestrooi hem dan met preiriongen en de in schijven gesneden gebraden worst over de Flammkuchen verdelen en 3 minuten bakken. Na het afbakken strooi je wat gebakken uitjes en kerriepoeder erover heen.

Met olijvenolie en parmezaan

Besmeer de Flammkuchenbodem met olijfolie en bestrooi hem dan met parmezaan. Na het bakken iets pittiger maken met chili. (ook erg lekker als bijgerecht)

Met gebakken aardappelen en spiegelei

Besmeer de Flammkuchenbodem met crème fraiche en beleg hem dan met uienringen, verdeel de gebakken aardappelen over de Flammkuchen en laat in het midden plaats vrij hier komt een rauw ei. Schuif de Flammkuchen voorzichtig in de oven (door op de schuiver wat meel te strooien gaat dit makkelijker).

Met appel, honing, geitenkaas, walnoten en gedroogde vijgen

Besmeer de Flammkuchenbodem met crème fraiche en beleg hem dan met dun geschaafde appel plakjes daarop de geitenkaas, spuit wat honing over de kaas en besrooi het geheel met wat dunne schijven gedroogde vijgen en walnoten. Bak nu de Flammkuchen in ca. 3 minuten en na het bakken met een paar steepjes balsamico afgarneren.

* Wij advieseren als diepvriesgroente : Bonduelle grilgroente mediterraan, deze groente is los gevroren en kunt u bevroren op de Bodem leggen.
** Parmezaan welke langer als 3 maanden gelagerd wordt is lactosevrij.

Met zoete mosterd, zuurkool en Rostbratworstjes

Besmeer de Flamkuchenbodem met zoete mosterd ipv. Crème fraiche,beleg nu met drooge zuurkool. Leg de over de lengte opengesneden en aangebraden braadworstjes op de zuurkool en bak het geheel ca.3 minuten. Na het bakken bestrooien met geroosterde uien en gesneden bieslook.

Met merguez en ratatouille en verse munt

Beleg de Flamkuchenbodem met de klein gesneden ratattouille en leg daarover de aangebraden plakken merguez. Kruid het geheel met chili. Na het bakken strooi wat verse blaadjes munt over de Flamkuchen

Met carpaccio, rucola en verse truffel

Besmeer de Flamkuchenbodem met goede olijven olie en bestrooi hem met vers geraspte parmezaan. Bak de Flammkuchen ca.3 minuten. Beleg de gebakken Flammkuchen met gemarineerde rucola op de rucola de dunne carpaccio en maak dit geheel af met wat geroosterde pijnboompitten en wat gerspte truffel.

Met vitello, kappertjes en wilde kruiden

Besmeer de Flammkuchenbodem met de tonijncrème. Verdeel dun gesneden plakjes van de rauwe kalfsfilet op de saus. Bestrooi het geheel met vers geraspte parmezaan. Bak de Flammkuchen ca. 3 minuten. Maakt u het geheel af met enige wild kruiden en verse of gefrituurde kappertjes (kapper appeltjes).